Digital Uddannelse DUDE

Bogen LIKE er en forskningsbaseret undervisningsbog, som klæder udskolings- og gymnasieelever (og deres lærere) på til at undgå de digitale mediers mange faldgruber. Bogen giver eleverne det teoretiske fundament til at forstå og undersøge mekanismer, der kan skabe grobund for fx ulovlig billeddeling, shitstorme og fake news.

LIKE tager fat på temaer som: ansigtsløs kommunikation, identitet, billeddeling, shitstorme, opmærksomhedsøkonomi, normer, vaner, digitale forstyrrelser, fake news og polarisering. Formålet er at forbedre de unges evne til at sortere information og genkende strukturer, der kan føre til uhensigtsmæssig social adfærd.

Bogen er en del af et undervisningsmateriale rettet mod gymnasier og 8.-10. klasse og projektet D.U.D.E. - Digital (Ud)Dannelse, der er støttet af TrygFonden. Undervisningsmaterialet er udviklet og afprøvet af Mehlsen Media i samarbejde med Center for Information og Boblestudier, lærere, elever og fagkonsulenter. Bogen er gratis og kan bestilles hos Informations Forlag.


Mehlsen Media udforsker den digitale generation og udvikler ‘educational media’

Mehlsen Media er en research- og medievirksomhed i krydsfeltet mellem journalistik, forskning og uddannelse. Vi har tre fokusområder:

  1. UNDERSØGELSER: Vi indsamler viden om den digitale generations kommunikation, adfærd og læring og omsætter indsigterne til strategier og inspirerende formidling for organisationer.

  2. EDUCATIONAL MEDIA: Vi udvikler medier og formidler vidensbaseret og i øjenhøjde med målgrupperne. Vi forstår medier i bred forstand: fra magasiner og bøger til undervisningsmaterialer, redskaber og events/oplevelser. Ledetråden er, at mediet skal give stof til eftertanke, omtanke og handling.

  3. UDDANNELSE: Vi udvikler undervisningskoncepter og holder foredrag, workshops og kurser om digital dannelse og uddannelse, medietendenser og fremtidens kompetencer.


KUNDER

Camilla logoer sorte.jpg