Bøger


LIKE+cover.jpg

LIKE

Redigeret af Camilla Mehlsen & Vincent F. Hendricks

Bogen LIKE giver unge redskaber til at forstå de udfordringer, som informationstidsalderen afføder, på et teoretisk og forskningsbaseret grundlag, der samtidig er tæt på unges eget liv. 

Bogen leder elever og lærere gennem højaktuelle emner, som vi dagligt konfronteres med i vores færden på digitale medier. Emner omfatter normer online, digital identitet, ansigtsløs kommunikation, billeddeling, shitstorme, opmærksomhedsøkonomi, digitale forstyrrelser, fake news og misinformation, det postfaktuelle demokrati og meget mere. 

Bogen kan bruges i enkeltfaglige og i tværfaglige undervisningsforløb på ungdomsuddannelserne og i grundskolens udskoling.

Bogen kan rekvireres gratis hos Informations Forlag eller downloades på Digitaluddannelse.org

Læs mere om LIKE her

Udgivet af Center for Information og Boblestudier, marts 2019
ISBN: 978-87-971-1190-1


Digital_dannelse_moderne_ideer_JJ_2018_-635x1024.jpg

Hvordan bliver vi digitalt dannede?

Af Camilla Mehlsen og Vincent F. Hendricks

Det digitale livs udfordringer vokser massivt med eksplosionen af smartphones og sociale medier. Vi taler om det over middagsbordet og diskuterer det i medierne, men hvordan kommer vi videre med digital dannelse? 

Camilla Mehlsen og Vincent F. Hendricks diagnosticerer den digitale tids børnesygdomme og undersøger, hvordan vi med digital dannelse kan undgå, at børnesygdommene bliver til kroniske lidelser.

Informations Forlag, september 2018
ISB: 978-87-7514-5812

KØB BOGEN HER


digital-dannelse-forside-web.jpg

Unges digitale dannelse

Redigeret af Per Straarup Søndergaard, kapitelbidrag af Camilla Mehlsen

Unges digitale dannelse er en antologi, hvor otte eksperter sætter fokus på de problemer og udfordringer, som den stigende digitalisering har ført med sig.

Camilla Mehlsen har bidraget med kapitlet Den digitale balance til antologien. Uddrag: 

"Danske børn og unge er blandt de mest digitalt aktive i Europa, men det betyder ikke, at de mestrer et liv med digitale medier til perfektion. De har brug for autoritative forældre og andre voksne til at støtte dem i den digitale dannelse og hjælpe dem med at udvikle gode vaner. Artiklen giver tre bud på en bedre balance mellem det fysiske og digitale liv".  

Straarup & co, maj 2017
ISBN: 978-87-93592-16-2

KØB BOGEN HER


Teknologiens testpiloter
10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid

Af Camilla Mehlsen

Teknologiens testpiloter er en forskningsbaseret debatbog om, hvad der kendetegner smartgenerationen, og hvilke kompetencer der er brug for i det 21. århundrede. Bogen viser kritisk og nysgerrigt vej med 10 bud på, hvad der ruster børn og unge til en tid hvor omfanget af smart teknologi accelererer. 

Professor Vincent F. Hendricks har skrevet bogens forord.

Læs mere om bogen her.

Forlaget Mindspace, november 2016
ISBN (trykt bog): 978-87-92542-96-0
ISBN (e-bog):978-87-92542-97-7

KØB BOGEN HER

teknologiens testpiloter digital dannelse digital læring, digitale børn, digitale unge

Globalisterne
De gør din verden mindre

Af Camilla Mehlsen og Filip Lau

I bogen Globalisterne undersøger Camilla Mehlsen og Filip Lau, hvordan globale tendenser påvirker danskernes hverdag. Bogen er baseret på interview med danske ‘globalister’ og besøg hos en række virksomheder rundt i verden, bl.a. Microsoft i Redmond, ECCO i Xiamen, Mærsk Line i Rotterdam, Yahoo! i Sunnyvale, Veolia Water i Dubai og Vestas i Portland.

Udnævnt som Månedens Bog af Københavns Hovedbibliotek.

* * * * * (5 stjerner ud af 6) Jyllands-Posten
”anderledes befriende at læse... bogen udfylder på blændende vis en tom plads på hylden med globaliseringslitteratur.”

Politiken: "Bogen anbefales til alle, der er trætte af at høre ordet 'globalisering' uden rigtig at forstå, hvad det betyder ude i virkeligheden.”

Forlaget Gyldendal, marts 2007
 ISBN: 9788702052404

KØB BOGEN HER


Tankestreger - tværvidenskabelige nybrud

Af Robin Engelhardt, Camilla Mehlsen og Frederik Stjernfelt (red.)

Tværvidenskab har allerede så længe været et catchword, at vi er ved at blive blinde for, hvad det egentlig dækker. Denne bog er et forsøg på at fange bredden i de kognitive eksplorationer og nyskabende kombinationer, som den tværvidenskabelige forskning i dag gør brug af. 

I bogen beretter vidt forskellige forskere om en lang række tværvidenskabelige nybrud, lige fra matematik og fysik over neurobiologi, kognitionsforskning, computer science, it og psykologi til sociologi, uddannelsesforskning, etik, ledelsesforskning, organisationsteori, arkitektur og religion.

Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag, 2007
 ISBN: 9788776841836

KØB BOGEN HER

Tankestreger Camilla Mehlsen digital dannelse digital læring, digitale børn, digitale unge