Teknologiens testpiloter
10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid

Af Camilla Mehlsen

Om bogen
 

„Hvordan kom I på internettet, før der var computere?“ spørger en pige sine forældre. Hun tilhører den første generation, der vokser op med smart teknologi i sandkassen, skolen og soveværelset. Det er nyt og på mange måder et eksperiment, som vi ikke kender konsekvenserne af. Er teknologiens testpiloter flyvefærdige?

 

Teknologiens testpiloter er en forskningsbaseret debatbog om, hvad der kendetegner smartgenerationen, og hvilke kompetencer der er brug for i det 21. århundrede. Bogen viser kritisk og nysgerrigt vej med 10 bud på, hvad der ruster børn og unge til en tid, hvor omfanget af smart teknologi accelererer.

Forlaget Mindspace / 

KØB BOGEN HER

ISBN (trykt bog): 978-87-92542-96-0

ISBN (e-bog): 978-87-92542-97-7


Medieomtale

Tv 2 Nyhederne børn og unge digital medier

 

TV2: Seks gode råd til dine børn: Sådan lærer du dem at færdes på internettet

TV2 News 14.11.16

TV2 Nyhederne 14.11.16

Magasinet P: Anmeldelse. "Teknologiens Testpiloter er én af den slags bøger, man bliver foruroliget af at læse. Den er hårrejsende og inspirerende på én og samme tid. Det er derfor, den skal læses... Så læs denne relevante og indbydende bog. Indholdet er vigtigt, og jeg anbefaler den på det varmeste."

Folkeskolen: Anmeldelse. "I et let og malerisk sprog indkapsler den morgendagens teknologiske problemstillinger... Hvis du nogle gange undrer dig over de unges medievaner, så kan jeg varmt anbefale bogen."

BogvægtenAnmeldelse. "Mehlsen lægger vægt på, hvad man kan gøre for ikke at falde i fordummelsens store fællespøl. Bogen kan anbefales til lærere, politikere og forældre."

Dansk Pædagogisk Tidsskrift: Anmeldelse. "Teknologiens Testpiloter er et vigtigt bidrag i en debat, der alt for længe har manglet... Jeg kan varmt anbefale bogen, der bør læses af alle forældre, lærere, pædagoger, psykologer og politikere, men alle andre er mere end velkomne til at læse med. Der er tale om en aktuel samfundsrelevant debatbog."

BT: Børnene risikerer at miste sociale kompetencer.

P1 Mennesker og Medier: Virker de sociale medier som genvej til generation smartphone?

Politiken: Elektronik: 2 af 3 gymnasieelever bliver forstyrret af mobil og computer

Politiken: Vores børn betaler prisen for det digitale frisind

Radio 24syv: Elektronista

Information: At børn kan spille iPad, gør dem ikke til digitalt indfødte

Kristeligt Dagblad: Kritik: Vi digitaliserer børn og unge i blinde

Kristeligt Dagblad: Forældre har forsømt den digitale dannelse

Kristeligt Dagblad: En iPad fra skolen er en udfordring for opdragelsen i hjemmet

Berlingske: Digitalt frisind fordummer unge

DR P1: Mennesker og medier: Farvel til public service

Bogvægten

KommunikationsForum: Den værste julegave til dit barn


Sagt om bogen

”Denne bog er et inspirerende, bredt dækkende og afbalanceret gennembrud i forhold til et påtrængende emne inden for aktuel skolepolitik og læringsforståelse.”

– Knud Illeris, læringsteoretiker og professor emeritus

 

”Jeg er vild med at læse Tor Nørretranders, fordi han formår at beskrive noget komplekst, så lægmænd får et indblik i det. Det samme kan Camilla Mehlsen med sin nye bog 'Teknologiens testpiloter' (...) Hvis du nogle gange undrer dig over de unges medievaner, så kan jeg varmt anbefale bogen."

– Kristian Nøhr Jensen, anmeldelse på Folkeskolen.dk

 

”Teknologiens testpiloter er én af den slags bøger, man bliver foruroliget af at læse. Den er hårrejsende og inspirerende på én og samme tid. Det er derfor, den skal læses... Videnskabsjournalist Camilla Mehlsen er mere end kvalificeret til at skrive en sådan bog og giver os et fremragende overblik over aktuel forskning i børns og unges digitale liv... Indholdet er vigtigt, og jeg anbefaler den på det varmeste."

–  Birgitte Sølvstein, anmeldelse i magasinet P

 

”Inspirerende og tankevækkende bog, som giver 10 bud på, hvordan børn og unge rustes til et liv i rivende teknologisk udvikling. Bogen er særligt egnet til forældre, pædagog- og lærerstuderende eller i undervisningssammenhænge."

–  Sanne Mendel, lektør
 

”Bogen griber begavet og modigt udfordringen med online-livet, som møder skole, familie og samfund lige nu. Vi står alle bedre rustet til at forstå og begå os i de digitale dilemmaer efter endt læsning. Teknologiens testpiloter gør os kort sagt alle bedre til at flyve mere trygt rundt i mulighederne uden at glemme problemerne."

– Timme Bisgaard Munk, ph.d., chefredaktør af Kommunikationsforum

 

”En vigtig bog for uddannelsesdebatten i Danmark."

–  Claus Holm, Institutleder, DPU, Aarhus Universitet

 

 

"Mehlsen hiver skræmmeeksemplerne frem med Hello Barbie, dukken der kan lære at føre en samtale. Fra vuggestuen kommer eksemplet med forældrene der blev adviseret, hver gang barnet fik skiftet ble. Intet under at forfatteren når frem til, at digitale fremskridt er et tveægget sværd, der kræver en aktiv stillingtagen. Mehlsen lægger vægt på, hvad man kan gøre for ikke at falde i fordummelsens store fællespøl. Bogen kan anbefales til lærere, politikere og forældre."

–Birte Strandby, anmeldelse på Bogvægten.dk

 

”Pligtlæsning for alle forældre."

–  Mette With Hagensen, formand for Skole & Forældre
 

"Camilla Mehlsen har skrevet en interessant og vigtig bog om tidens digitale paradokser. Om digitale mediers og redskabers tiltrækning og deres faldgruber. Grebet er forskningsformidling, tempoet er journalistisk og budskaberne svøbt i håndgribelige råd. Vi har brug for en digital dannelse. Mehlsens bog er et godt sted at starte. Tag den med i soveværelset og lad Ipad og smartphone hvile sig for en stund."

– Stefan Hermann, rektor på Professionshøjskolen Metropol

 

”Undersøgelser viser, at danske børn er nogle af dem, der har den nemmeste og mest ubegrænsede adgang til digitale medier. Samtidig er danske forældre nogle af dem, der bekymrer sig mindst herom. Det kan nok bekymre! Camilla Mehlsen giver en læsværdig og tankevækkende beskrivelse af 'smartgenerationen' og 10 gode bud på, hvordan vi får kerneværdierne i det danske uddannelsessystem med ind i den digitale fremtid.”

– Mikkel Haarder, direktør af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)

 

”Uddannelse og dannelse omhandler i vid udstrækning hvad der skal til for at blive en ansvarlig og ejerskabstagende samfundsborger, som kan være med til at skabe den lim eller kit af tillid mellem borgere, mellem borgere og stat og vice versa, som ethvert samfund er så inderligt afhængig af. Den tillid er ikke i uvæsentlig grad givet ved de ’10 ting, der gør smartgenerationen smartere’. Det er krumtapperne i Teknologiens testpiloter.”

– Vincent F. Hendricks, professor i filosofi og leder af Center for Information og Boblestudier. Fra bogens forord