Redskaber til digital dannelse

Her kan du få råd, guides og anbefalinger til digital mediebrug. Rådene udspringer af Mehlsen Medias projekter, undersøgelser, bøger og foredrag.


EleverMobiler.jpg

10 tips til dit barns digitale dannelse

Til forældre:
Hvordan kan du som forælder støtte op om dit barns digitale dannelse? Her er 10 tips til digital dannelse.

HENT DE 10 TIPS HER

 
hvordan-bliver-vi-digitalt-dannede-3269332.jpg

Kend dig selv - og kend din smartphone

Til digitale brugere:
Fake news, hate speech og ulovlig billeddeling er nogle af den digitale tids børnesygdomme. Hvordan udvikler vi hensigtsmæssige normer for online adfærd? Camilla Mehlsen og Vincent F. Hendricks afslutter bogen Hvordan bliver vi digitalt dannede? med 10 leveregler til online adfærd.

 
Screenshot 2019-08-29 at 19.43.40.png

8 tip til at undgå nettets faldgruber

Plakat - til teenagere:
Hvordan kan du undgå at havne i en shitstorm, sprede fake news eller være en lemming, der fremmer en uhensigtsmæssig norm? Her er en plakat til at hænge op i skolen, i gymnasiet eller i hjemmet.

 
Skærmbillede 2019-05-21 kl. 11.50.28.png

10 gode råd til mediebrug i undervisningen

Til undervisere:
Hvordan kan du som lærer eller pædagog bruge digitale teknologier til at styrke undervisningen og gavne elevernes læring?
Mehlsen Media har for Undervisningsministeriet udarbejdet videoer og en plakat med 10 råd til brug af digitale teknologier i undervisningen.

 
Unknown.png

8 råd til forældre om YouTube

Til forældre:
Som forældre har vi et stort ansvar for ikke at overlade børnene til sig selv i den digitale verden, men klæde dem på med etik og kildekritik. Men hvordan gør vi det?
Her får du, Fra Magasinet Skole og Forældre, Camilla Mehlsens 8 gode råd til, hvad vi skal stille op med YouTube.

 
 
Skærmbillede 2019-06-24 kl. 09.48.59.png

Forældre i en digital verden

Til forældre:
Camilla Mehlsen er en af eksperterne bag Børns Vilkårs og TDC’s samarbejde om "Forældre i en digital verden” - en samling af råd og redskaber til at forstå dit barns digitale liv.

 
Skærmbillede 2019-06-24 kl. 10.03.52.png

Sammen om digital dannelse

Til pædagoger og forældre til børn i dagtilbud:
Få idéer til at arbejde med børns digitale dannelse og redskaber til dialogen med børnenes forældre om digital dannelse med “Sammen om digital dannelse”. Camilla Mehlsen har været tovholder på projektet, der er udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) på vegne af Styrelsen for It og Læring, Børne- og Socialministeriet, KL og Digitaliseringsstyrelsen.